Ultimele Știri

Ministrul desemnat pentru Justiție | Cristina Guseth, așa zisa expertă anticorupție NU are studii juridice

Cristina Guseth

Cristina Guseth, ministrul desemnat pentru Justiție de Dacian Cioloș vine din societate civilă, cea a ong-urilor de lux finanțate de miliardarul George Soroș. Imediat după 1990 Cristina Guseth a fost remarcată de George Soroș, fiind cooptată în cadrul fundației deschise în România după Revoluție. 

Cristina Guseth este cunoscută ca o mare admiratoare a Monicăi Macovei, iar ong-ul condus de aceasta a avut grijă să îl susțină neîncetat pe fostul președinte al României Traian Băsescu. Cristina Guseth, a fost invitată la Cotroceni de Klaus Iohannis, din partea așa zisei societăți civile. Să nu uităm faptul că 5200 de cetățeni români au fost umiliți de Administrația Prezidențială, pentru că la consultări au fost invitați impostorii nu cei care luptă de ani de zile în stradă.

Mai grav, Cristina Guseth, așa zisa expertă anticorupție, nu are studii juridice. Oare ce vor spune judecătorii și procurorii despre noul ministru al Justiției?

Vorbe dulci pentru Traian Băsescu

“Decisivi au fost următorii, că doar oamenii schimbă lumea: Traian Băsescu, Monica Macovei şi Daniel Morar.”

“Cu asta va intra în istorie, ca preşedintele care nu a mai fost înfrânt de sistem, ci dimpotrivă s-a luptat cu sistemul”, Cristina Guseth, director Freedom House România.

La scara istorie, însă, explică Cristina Guseth, „zece ani este un timp destul de scurt ca să poți spune că acest sistem este acum reformat și aflat pe un drum ireversibil. Sistemul însuși are încă multe probleme, inclusiv probleme de corupție”.

„În ultima perioadă președintele a cam obosit, a produs stupefacție cu opțiunea pentru Elena Udrea ca moștenitor politic, dar, fundamental, ca om de stat care trebuie să garanteze statul de drept, nu a dezamăgit.”

„Cristina Guseth este directoarea Freedom House România, un ONG finanţat de miliardarul George Soros, după cum presa a dezvăluit. Un ONG care, aşa cum se ştie, organizează tot felul de conferinţe şi seminarii pe teme din Justiţie, în România sau în străinătate, la care participa magistraţi aleşi pe sprânceană, cum ar fi de exemplu controversata judecătoare Camelia Bogdan (foto 2), dar şi ziarişti de casă ai DNA şi ai instituţiilor de forţă.

jud.camelia_bogdan_freedom_house

De altfel, legăturile Cristinei Guseth cu George Soroș încep încă din anii 1990. Şi nu o spunem noi, ci acest aspect se regăseşte în prezentarea făcută de publicaţia Adevărul, acolo unde cea propusă pentru Ministerul Justiţiei obişnuia să scrie editoriale: „Cristina Guseth are o experienţă îndelungată în relaţia cu presa, începând din anul 1990 când, în cadrul Fundaţiei Soros, a coordonat în principal programele pentru presă”.

Pe aceeaşi Cristina Guseth o mai găsim într-un alt context, alături de fosta ministresă Monica Macovei. Mai exact, că membru al unui alt ONG, „Inititativa pentru o Justiţie Curată”, ONG din care mai face parte Laura Ştefan, fosta consilieră a Monicăi Macovei, dar şi Sorin Ioniţă, un apropiat al Alinei Mungiu Pippidi, aceasta din urmă şi ea parte a unor ONG-uri finanţate de George Soroș.

guseth

Nu în ultimul rând, Cristina Guseth, prin Freedom House, mai face parte şi din „Alianţa pentru o Românie Curată”. Surpriză, şi acest ONG, conform relatărilor din presă, a fost finanţat de acelaşi miliardar George Soroș.

40.000 de euro de la Macovei pentru Freedom House pentru marea epurare din DNA

În ceea ce priveşte Freedom House România şi relaţia cu Monica Macovei, trebuie să ne amintim de contractul pe care acest ONG l-a primit, în 2005, de la MJ, pentru a realiza un audit anticorupţie la PNA, actualul DNA. Contractul a avut o valoare de 40.000 de euro şi a fost acordat Freedom House România, în perioada în care Ministerul Justiţiei era condus de Monica Macovei.

De fapt, auditul nu a fost altceva decât un pretext de a decapita conducerea şi mai mulţi procurori din PNA. În 2007, Ministerul Justiţiei condus de Tudor Chiuariu a formulat plângere penală pentru modul în care a fost atribuit contractul pentru Freedom House, însă PICCJ a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de Monica Macovei şi Cristina”, relatează luju.ro.

Mai nou Alianța România Curată s-a apucat de construcția unei alternative politice la actuala clasă politică.

romania curata

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*