Ultimele Știri

Ministrul desemnat la Interne nu a absolvit Academia de Poliție. Petre Tobă, implicat în dosare de trafic de influență

Petre Tobă

Petre Tobă este noul ministru desemnat de Dacian Cioloș la Ministerul Afacerilor Interne. Acest personaj controversat din cadrul Poliției Române a fost implicat în mai multe dosare de trafic de influență, fiind acuzat de promovarea ilegală în funcții  a unor angajați din cadrul instituției pe care o conducea. 

Petre Tobă este subinginer de profesie în urma absolvirii Facultății de Maşini şi Utilaje pentru Construcţii din cadrul Institutului de Construcţii Bucureşti. Deși Cioloș ne-a promis tehnocrați se pare că avem oameni propuși în funcții pe anumite criterii doar de dânsul știute sau de cei care susțin acest nou guvern. Petre Tobă nu a absolvit Academia de Poliție.

Petre Tobă, a fost destituit din funcția de șef al Poliției Române la 23 noiembrie 2010, în urma dezvăluirilor făcute de funcţionarii de la Resurse Umane din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), cum că acesta ar avea cunoștință de angajările ilegale din Jandarmerie. Petre Tobă este cunoscut ca un apropiat al ministrului demisionar al Internelor Gabriel Oprea. 

Numele lui Petre Tobă mai apare în scandalul clanului interlop Mararu din Piatra Neamț. Legăturile comisarului Vasea Șoric cu clanul interlop Mararu au provocat un scandal imens, care au dus la demiterea mai multor persoane  din cadrul Poliției Române, printre care și Petre Tobă. 

ponta

Atunci Dan Fătuloiu, şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), îl acuza pe Petre Tobă că i-a demis pe toţi ofiţerii cu studii superioare importante, inclusiv cei care au studiat la FBI.

Acesta mai afirma că „americanii” s-au plâns de Petre Tobă, care are patru dosare deschise la Parchet privind măsurile abuzive luate de acesta, precum şi anumite daune materiale comise în timpul mandatului său la Poliţia Română.

„Acest om nu a terminat şcoala de Poliţie, are 14 ani de Poliţie şi, de când a venit, a distrus un concept cu care am intrat în Uniunea Europeană”, declara Dan Fătuloiu despre Petre Tobă.

Petre Tobă a mai fost implicat în dosarul de trafic de influență al baronului roșu Cristian Duicu. Procurorii DNA susţin că baronul de Mehedinţi făcea trafic de influenţă în cabinetul lui Victor Ponta, unde i-a cerut lui Petre Tobă să-l ”transfere” la Bucureşti pe şeful poliţiei judeţene, Constantin Ponea. 

”La data de 13 iunie 2013, numitul Duicu Ioan-Adrian s-a deplasat la Bucureşti, fără a fi însoţit însă de numitul Ponea Constantin Ştefan. Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe numitul Ponea Constantin Ştefan, transmiţându-i că la premier se află ministrul Afacerilor Interne. Apoi, numitul Duicu Ioan-Adrian i-a transmis lui Ponea Constantin Ştefan un SMS, transmiţându-i că prim-ministrul l-a chemat pe Tobă Petre la Guvern. La solicitarea prim-ministrului, numitul Tobă Petre s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a întâlnit cu numitul Duicu Ioan-Adrian, care i-a solicitat menţinerea temporară a numitului Ponea Constantin Ştefan în funcţia deţinută şi promovarea sa ulterioară în funcţia de director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică, solicitare cu care Tobă Petre s-a arătat de acord.”, se arată în referatul DNA.

Cu sprijinul lui Petre Tobă, omul lui Duicu urma să fie promovat în funcție. În jargonul poliţiei acestă operaţiune se numeşte ”alunecare” de pe o funcţie pe alta. Putem spune că avem o listă minunată din partea domnului premier desemnat Dacian Cioloș.  

Un personaj controversat ca Petre Tobă va ocupa funcția de ministru al Internelor. Oare mai pot avea încredere cetățenii în această instituție?

Să nu uităm că acest om a fost demis din funcție pentru grave nereguli descoperite în cadrul instituției pe care o conducea. Să nu uităm de faptul că Petre Tobă este protejatul lui Gabriel Oprea, un alt ministru al Internelor care comitea ilegalități prin utilizarea Poliției Rutiere în interes personal. Să nu uităm că acest lucru a provocat moartea polițistului Cosmin Bogdan Gigină.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Ministrul desemnat la Interne nu a absolvit Academia de Poliție. Petre Tobă, implicat în dosare de trafic de influență

  1. Cred ca era si mai rau daca era absolvent al Academia de Politie,acesti absolventi nu sunt nici politisti profesionisti si nici juristi,un melanj de pregatire profesionala submediocru.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*