Ultimele Știri

Ministrul de Justiţie al Olandei anunţă că suspecţii de terorism din Bruxelles nu se aflau pe lista persoanelor căutate

teroristi atentat belgia bruxelles

Liderul Justiţiei din Olanda a confirmat joi că suspecţii implicaţi în atentatele din Bruxelles, care s-au soldat cu 31 de morţi şi 205 răniţi, nu se aflau pe nicio listă de persoane căutate, după ce Erdogan a susţinut că Ibrahim el Bakraoui a fost de două ori extrădat din Turcia, iar autorităţile de la Haga au fost informate cu privire la activităţile sale teroriste, transmite Reuters.

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, a declarat, miercuri, după o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, că autorităţile turce l-au arestat şi apoi expulzat în 2015 pe El Bakraoui şi au informat autorităţile olandeze şi belgiene în acest sens, însă Bruxelles-ul a decis să-l pună în libertate.

Marţi dimineaţă, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 31 de persoane, iar peste 205 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică. 

Autorităţile belgiene au identificat până acum trei atacatori sinucigaşi, Ibrahim el Bakraoui şi Najim Laachraoui, care s-au detonat în terminalul de plecări al aeroportului Zaventem, respectiv Khalid el Bakraoui, care s-a aruncat în aer în staţia de metrou Maelbeek. Un al patrulea suspect a fost surprins de camerele de supraveghere de la aeroport este căutat de poliţie. 

Presa susţine că şapte jihadişti din aceeaşi celulă cu teroriştii de la Paris şi de la Bruxelles sunt încă în libertate, în timp ce directorul Europol a avertizat că o reţea de 5.000 de suspecţi au fost radicalizaţi în Europa, au plecat în Siria şi Irak, iar o parte dintre ei s-au întors pe continent şi ar putea reprezenta un pericol.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*