Ultimele Știri

Ministrul de Externe ungar: Anumiţi lideri politici români sunt foarte frustraţi. Ponta, prins într-o spirală a minciunilor

Peter Szijjarto

Încă un atac venit din Ungaria la adresa premierului Victor Ponta. Autor este tot ministrul de Externe, Peter Szijjarto, care declară într-un interviu că „anumiţi lideri politici români sunt foarte frustraţi”, după care îl menționează în mod expres Victor Ponta și spune că „în ultima vreme, autoritatea premierului a fost puternic zdruncinată”. Declaraţiile făcute de şeful diplomaţiei ungare reprezintă cel mai recent episod dintr-un schimb de replici dure între Bucureşti şi Budapesta, care a început marţi, pe tema imigranţilor.

„Este clar că anumiţi lideri politici români sunt foarte frustraţi. Aceasta poate avea două cauze. Politica internă românească nu este vestită pentru stabilitate, iar autoritatea şi poziţia primului ministru s-au zdruncinat foarte mult în ultima perioadă. Pe de altă parte, simt şi ei că e un test venit brusc (imigranţii – n.r.) din punct de vedere al aderării la spaţiul Schengen. Dacă eşuează aici, acest lucru poate decala aderarea cu mai mulţi ani. De aceea îşi varsă furia pe Ungaria. Un politician european civilizat în secolul secolul al XXI-lea nu spune lucruri pe care le-a spus Victor Ponta. Sâmbătă credeam că mai jos decât cancelarul Fayman nu poate ajunge un politician european pe tema imigraţiei, dar Ponta a reuşit, destul de repede. Premierul român s-a prins într-o spirală a minciunilor, iar acum duce mai departe ceea ce a început acum câteva zile. De aceea noi am vrut să înmânăm o notă de protest către MAE român, dar au refuzat acest lucru, ceea ce este un gest cel puţin neobişnuit între două ţări vecine”, a declarat Peter Szijjarto, într-un interviu pentru cotidianul ungar „Magyar Idok”.

„Pentru Ungaria, România este partener strategic sau au trebui să fie. După Germania, România este ţara către care Ungaria are cele mai mari exporturi. Ceea ce văd acum este că primul ministru român lucrează la obstrucţionarea relaţiilor politice. Ceea ce este o mare problemă, contrară intereselor Ungariei şi României deopotrivă. Ca să nu mai vorbim de cele ale maghiarilor din România”, a adăugat șeful diplomației de la Budapesta.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Ministrul de Externe ungar: Anumiţi lideri politici români sunt foarte frustraţi. Ponta, prins într-o spirală a minciunilor

  1. Emil Boc de la Rachitele // 20 septembrie 2015 at 0:21 // Răspunde

    Foarte mare dreptate are ungurul ! Bravo, Ungaria ! Puie Monta !

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*