Ministrul de Externe, Peter Szijjarto:Tensiunile din Balcanii de Vest constituie un risc la adresa securităţii Ungarei

  • Adelina Mitrache
  • 7 septembrie 2016
  • Externe
Peter Szijjarto

Tensiunile în creştere în regiunea Balcanilor de Vest reprezintă un risc serios la adresa securităţii Ungariei, a declarat ministrul de Externe, Peter Szijjarto, citat de agenţia de ştiri MTI.

Disputele teritoriale, pericolul reprezentat de extremismul religios şi creşterea riscului terorist în sud-estul Europei ar putea duce la reizbucnirea crizei refugiaţilor în Europa, a afirmat Szijjarto, cu ocazia Forumului Strategic de la Bled.

„Din acest motiv, instabilitatea în regiunea Balcanilor de Vest constituie un risc de securitate serios pentru Ungaria,” a declarat ministrul, care a adăugat că această instabilitate ar putea permite imigranţilor să ajungă mai uşor la frontiera de sud a Ungariei.

Oficialul ungar a mai precizat că Ungaria nu poate face faţă de una singură unui eventual nou val de imigranţi şi are nevoie de ajutorul Uniunii Europene.

Ungaria recomandă UE să întreprindă două măsuri în această chestiune, a adăugat Szijjarto. În primul rând, ar trebui să urgenteze procesul de integrare în UE a statelor din regiunea Balcanilor de Vest. Iar în al doilea rând, statele UE ar trebui să sprijine ţările din această regiune în gestionarea fluxului de imigranţi.
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *