Ultimele Știri

Ministrul Culturii: Vreau să transform galeriile subterane de la Roșia Montană într-un obiect de utilitate internațională

vlad alexandrescu

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, afirmă că dorește să transforme galeriile subterane de la Roșia Montană într-un obiect de utilitate internațională și susține că administrația locală din această zonă este încă „mental blocată” în proiectul Roșia Montană Gold Corporation.

„Încercăm să găsim soluții, axele de finanțare, din proiectele europene, care să permită o schimbare de fond acolo, astfel încât lucrurile să nu se oprească la patrimonializare, ci să asigure o perspectivă de dezvoltare durabilă. Acest lucru va reuși, pentru că am mobilizat tot Guvernul pentru chestia asta și așa cum s-a lansat un program împotriva sărăciei, tot așa Roșia Montană va deveni un motor în sprijinul dezvoltării durabile a zonei”, a spus ministrul, într-o întâlnire informală cu presa.

Alexandrescu a precizat că „a readus Roșia Montană pe agenda publică după o perioadă în care ea fusese uitată sau considerată caducă” și a adăugat că își dorește să transforme „cei 7 km de galerii subterane într-un obiect de utilitate internațională”.

„Că vreau să vadă și alții, și turiștii care vin în România ce-i pe acolo. Nu numai un miner care-și pune un lămpaș și intră înăuntru. Chiar lucrul ăsta nu mă interesează. Mă interesează să-i transform, într-adevăr, într-un obiect de utilitate internațională. Asta e la Roșia Montană. Gold Corporation nu e la Roșia Montană. E o halucinație colectivă”, a susținut ministrul.

În opinia acestuia, Gold Corporation ”a vânturat un fel de fantasmă în care au crezut unii dintre locuitorii din zonă”.

„Acest lucru se poate explica psihologic. Gold Corporation a vânturat un fel de fantasmă în care au crezut unii dintre locuitorii de acolo. Dar nu toți. Câinii cu covrigi în coadă. Dar nu exista niciun fel de covrig. Și nu exista nici un câine. Lor le trebuie un anumit timp, probabil, să iasă din această halucinație colectivă, care nu a creat decât dezastre, pentru că i-a arestat, i-a capturat mental într-un proiect care nu există. E un lucru de care s-a vorbit de 15 ani, dar care nu s-a putut concretiza. Nu există”, a arătat Alexandrescu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*