Ministrul Culturii reacționează în urma deciziei luate de Gabriela Firea: „Evenimentele de stradă sunt esenţiale într-un oraş”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 4 iulie 2016
  • Social

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, reacționează după ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a luat decizia de a interzice evenimentele care se țin în weekend pe străzile Bucureștiului, conform Mediafax.

Corina Șuteu a declarat că dorește să se întâlnească cu primarul general, pentru a discuta despre decizia luată, argumentând că „evenimentele culturale stradale sunt esenţiale pentru apropierea oamenilor de propriul oraş”.

„În cursul acestei săptămâni voi lansa o invitaţie Primarului General al Capitalei Gabriela Firea în vederea unei întâlniri. Cred că evenimentele culturale stradale sunt esenţiale pentru apropierea oamenilor de propriul oraş, iar încurajarea acestui tip de manifestări are efecte pozitive în viaţa oraşului şi a locuitorilor săi. Cred, de asemenea, că spaţiul public, spaţiul pietonal, spaţiile de interacţiune socială sunt factori de coeziune şi bunăstare în interiorul oraşelor contemporane. Blocajele din trafic nu sunt efectul acestor evenimente stradale, ci mai degrabă sunt efectul unor chestiuni nereglate de planificare urbană.”, a scris Corina Şuteu în mesajul publicat luni pe pagina sa oficială de Facebook.

 De asemenea, Ministrul Culturii a declarat că va invita şi reprezentanţi ai Ordinului Arhitecţilor la întâlnirea cu primarul general al Capitalei.

„Am încredere că Ministerul Culturii şi Primăria Capitalei pot fi parteneri permanenţi în vederea dezvoltării ofertei culturale a Bucureştiului. E important ca iniţiativele stradale să fie acompaniate de autorităţi pentru a face din Bucureşti un „oraş al oamenilor”. Voi invita la discuţie şi reprezentanţi ai Ordinului Arhitecţilor – OAR Bucureşti.”, a adăugat Ministrul Culturii în mesajul publicat pe pagina sa oficială de Facebook.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *