Ministrul Comunicaţiilor îşi doreşte o lege în privinţa cartelelor prepay

bostan

Cumpărarea anonimă a cartelelor telefonice preplătite în România este o vulnerabilitate la care trebuie găsită o soluţie legislativă, iar Guvernul lucrează în prezent la o astfel de soluţie, a declarat, luni, ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan, în cadrul conferinţei WeLoveDigital Forum, organizată de Profit.ro.

Recent, premierul Dacian Cioloş a folosit ca argument în favoarea unei noi legi a securităţii cibernetice, care să prevadă inclusiv înregistrarea cumpărătorilor de cartele telefonice preplătite, faptul că serviciile de informaţii ar fi descoperit că mai multe cartele telefonice din România au fost utilizate pentru pregătirea de atentate teroriste.

”Există un grup de lucru care lucrează la această problemă a cartelelor prepay, este o chestiune care ar trebui reglementată. Exista deja o lege care a fost discutată, care privea şi problema reţelor de internet, dar a fost declarată neconstituţională”, a spus Bostan.

În 2014, o lege care viza identificarea utilizatorilor de cartele telefonice preplătite a fost declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională. Judecătorii au considerat atunci că modul în care sunt protejate datele personale ale utilizatorilor nu este unul suficient de sigur.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *