Ministrul britanic de Externe, declarații cu privire la Brexit: Vrem să abandonăm tratatele europene, nu Europa

  • Nicoleta Ungureanu
  • 16 septembrie 2016
  • Externe
marea britanie ue

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, liderul grupului politic care a militat pentru Brexit a declarat că districtul financiar al Londrei reprezintă nu ar trebui să fie afectat de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană deoarece reprezintă  o „valoare uriaşă” pentru întreaga Europă.

Boris Johnson a declarat că sectorul financiar londonez este o valoare uriașă pentru UE, după ce a fost întrebat dacă susţine apelurile băncilor pentru ajungerea la un acord tranzitoriu în scopul protejării districtului financiar al Londrei (City of London).

„Cred că avem toate motivele să fim optimişti în legătură cu negocierile de ieşire din Uniunea Europeană. Sectorul londonez al serviciilor financiare reprezintă o valoare uriaşă pentru întreaga Uniune Europeană. Constituie un avantaj atât pentru economia italiană, cât şi pentru cea britanică. Nu cred că cineva vrea să genereze detrimente pentru industria serviciilor financiare britanice”, a afirmat Boris Johnson.

„Avem datoria de a obţine ieşirea Marii Britanii din UE în cel mai bun mod posibil (…); noi vrem să abandonăm tratatele europene, nu Europa. Vrem să negociem o nouă relaţie a Marii Britanii cu Uniunea Europeană şi suntem convinşi să se pot obţine avantaje şi pentru Uniunea Europeană”, a explicat Boris Johnson, potrivit cotidianului La Repubblica.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *