Ultimele Știri

Ministru german, scuză imigranții și acuză grupările xenofobe de violurile care au au avut loc Koln: ‘A fost coordonat şi pregătit’

Ministrul german al Justiţiei, Heiko Maas, şi-a exprimat convingerea că agresiunile sexuale din noaptea de Revelion de la Koln au fost "coordonate şi pregătite" cu mult înainte, acuzând organizaţiile xenofobe că folosesc aceste infracţiuni pentru a alimenta ura faţă de imigranţi.

viol

Într-un interviu publicat duminică de Bild am Sonntag, acesta a apreciat că agresiunile nu au fost rezultatul de moment al mentalităţii unei mulţimi, ci un atac gândit, plănuit asupra femeilor din oraş, relatează Deutsche Welle în pagina online. „Nimeni nu îmi poate spune că nu a fost coordonat şi pregătit. Suspiciunea mea este că s-a ales această dată anume şi era aşteptat un anumit număr de persoane. Acest lucru adaugă o altă dimensiune” infracţiunilor, a subliniat ministrul.

Publicaţia a furnizat detalii din rapoartele poliţiei, care citează folosirea reţelelor de socializare de unele comunităţi de imigranţi nord-africani pentru a-şi încuraja compatrioţii să vină în piaţa dintre gara din Koln şi catedrală, unde au avut loc ulterior sute de cazuri de agresiune sexuală şi furt.

Maas a avertizat opinia publică să nu acuze imigranţii din ţară, apreciind că aceste infracţiuni nu dovedesc că străinii nu se pot integra în societatea germană.

El a acuzat de asemenea partidul de extremă-dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) şi mişcarea xenofobă Pegida că folosec infracţiunile de la Koln pentru a face propagandă. „Aceasta este singura modalitate prin care pot explica felul în care operează campania lor împotriva străinilor”, a subliniat Maas.

Ministrul a precizat totuşi că aceste infracţiuni nu pot fi justificate de considerente culturale. „Nu există o explicaţie acceptabilă. Pentru noi, bărbaţii şi femeile au drepturi egale în toate privinţele. Toţi cei care trăiesc aici trebuie să accepte acest lucru”, a conchis el.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*