Miniștrii de externe din UE se vor reuni pentru a discuta despre relațiile cu Turcia

  • Nicoleta Ungureanu
  • 3 septembrie 2016
  • Externe
steag turcia

Miniştrii de Externe din statele UE se vor întâlni pentru două zile la Bratislava pentru a discuta despre situația Turciei, precum și despre relaţiile cu Rusia în contextul continuării crizei din Ucraina, informează Reuters pe pagina electronică.

În condiţiile în care degradarea situaţiei drepturilor omului din această ţară ar putea duce la suspendarea negocierilor de aderare cu Ankara, reprezentanții statelor UE vor discuta despre relațiile pe care le vor avea pe viitor cu Turcia.

Pe de altă parte, UE trebuie să repare relaţiile cu Turcia, a declarat ministrul slovac de Externe, Miroslav Lajcak, cu ocazia reuniunii miniştrilor de Externe din statele UE, la care va participa şi ministrul turc de Externe, Omer Celik.

„Turcia este un partener important şi trebuie să spunem clar ce ne dorim de la Turcia şi cu Turcia şi mă aştept ca după întâlnirea de mâine vom reuşi să îmbunătăţim, normalizăm atmosfera între UE şi Turcia,” a spus Lajack.

Aceștia vor discuta și despre relațiile cu Rusia, în contextul continuării crizei din Ucraina.

Deși  ieşirea Marii Britanii din UE nu se află pe agenda discuțiilor, un reprezentat al Ministerului slovac de Externe a declarat că totuşi ar putea să fie subiectul discuţiilor informale între unii participanţi.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *