Ultimele Știri

Ministerul Transporturilor ”se scuză” pentru neplăcerile din trafic și transportul feroviar

dan costescu

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, prezent luni, 18.01.2015, la Comandamentul Central de Iarnă, le cere   tuturor celor implicați (Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători și Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” – SA), să acționeze cu utilajele și toate echipele de deszăpezire, în mod responsabil, pentru a asigura buna desfășurare a circulației pe aceste moduri de transport, chiar dacă sunt condiții grele, de iarnă.

Pentru siguranța circulației și a cetățenilor, din cauza condițiilor meteo din week-end-ul trecut, care au dus la o vizibilitate de sub 25 m, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, împreună cu Poliția rutieră au închis mai multe drumuri naționale  și A2 (București-Fetești).

Pe drumurile deschise, echipele de deszăpezire convocate în cadrul Comandamentului își desfășoară activitatea, astfel încât circulația să aibă loc în condiții normale de iarnă. Pe drumurile închise, echipele de deszăpezire își continuă activitatea pentru a reda circulația în cel mai scurt timp.

În prezent au fost redeschise circulației următoarele sectoare de drum:

DN2 (Afumați – Buzău)

DN4 (Centura București-Oltenița)

DN2B (Spătaru – Buzău)

A2 (București – Lehliu)

DN3 (Slobozia – Călărași)

DN5A

DN5B

DN2A (Malu – Giurgeni)

DN73

DN 21

DN3A (Lehliu-Drajna)

DN2C

DN24A (Vetrișoaia – Huși)

În ce privește circulația feroviară, problemele pe regionalele Constanța și Galați au fost determinate de viscolul puternic și ninsorile abundente. În cursul zilei de ieri au fost anulate 55 de garnituri pentru a se putea interveni cu utilaje pe segmentele afectate. Traficul de pasageri a fost preluat, în măsura posibilităților, de celelalte trenuri rămase în grafic, astfel încât a existat continuitate în circulația trenurilor între localități, chiar dacă îngreunată de condițiile meteo și de faptul că materialul rulant, vagoanele și locomotivele puse în circulație sunt învechite.

În acest moment sunt anulate 51 de garnituri. În cursul zilei de azi, în funcție de evoluţia condiţiilor meteo, estimăm că numărul de trenuri anulate şi minutele de întârziere se vor reduce treptat.

Ministrul Transporturilor a solicitat, totodată, ca în astfel de cazuri, când vremea este nefavorabilă, controlul asupra stării tehnice a garniturilor să fie făcut cu mai multă atenție și răspundere.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*