Ultimele Știri

Ministerul Transporturilor a cumpărat 360 de noi computere, în valoare de peste 200.000 de euro

Ministerul Transporturilor a achiziționat 360 de noi computere, argumentând că cele vechi ”erau depășite”. Acestea au fost cumpărate de la firma românească de IT Pragma Computers, valoarea totală fiind de 893.815 de lei (200.898 euro), cu TVA inclus, conform profit.ro.

Noua achiziție era necesară deoarece vechile computere erau depășite, susține MInisterul Transporturilor.

”S-au achiziționat aceste computere, deoarece 95% dintre computerele de birou din dotarea Ministerului Transporturilor au durata de viață depășită, au o configurație hardware ce nu permite instalarea de softuri noi, majoritatea lor nu permit instalarea decât a Windows XP”, se arată în răspunsul ministerului.

Computerele achiziționate sunt Lenovo ThinkCentre M800, cu procesor Intel i5, cu 4GB memorie RAM, hard disk de 500 GB și monitor de 21,5 inch. Valoarea unui computer este în jur de 3.300 de lei.

Pragma Computers a mai câștigat, în acest an și anul trecut, mai multe contracte cu Ministerul Apărării, Ministerul Muncii, Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General al Poliției Române, Curtea de Conturi, Complexul Energetic Oltenia (CEO) și Transelectrica, potrivit anunțurilor postate pe SEAP.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*