Ultimele Știri

Ministerul Sănătăţii va controla piaţa produselor cosmetice

Ministerul Sănătății va controla piața produselor cosmetice. Mai mult, ministerul va putea impe retragerea de pe piaţă a unui produs sau interzicerea acestuia dacă sunt încălcate normele.

România este obligată să preia normele UE în mai multe domenii prin urmare și în cel al cosmeticelor. Astfel că s-a aprobat o hotărâre prin care ministerul Sănătății va avea atribuții privind reglementarea și administrarea bazelor de date în domeniul produselor cosmetice, supravegherea, inspecția și controlul pe piață al produselor cosmetice, informarea populației, înregistrarea cazurilor semnalate privind efectele adverse asupra populației cauzate de produse cosmetice, transmiterea de informații și raportări Comisiei Europene.

Ministerul va avea acces la dosarul cu informații despre produsele cosmetice, va putea dispune eșantionarea și analiza produselor cosmetice existente pe piață și va putea primi informații despre substanțele utilizate la fabricarea produsului respectiv.

În cazul nerespectării normelor legale de către producători, distribuitori sau comercianți, Ministerul Sănătății, prin inspectorii sanitari de stat, va avea atribuții să constate și să impună acțiuni coercitive pentru a asigura conformitatea produsului cosmetic, retragerea produsului de pe piață sau chiar interzicerea și restricționarea unui produs cosmetic.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*