Ultimele Știri

Ministerul Sănătății nu asigură stocul de vaccinuri obligatorii pentru bebeluşi: ”Nici de copii nu suntem în stare să avem grijă în ţara asta”

vaccin

Doar zece din cei 80 de bebeluși care trebuiau imunizați cu vaccinul hexa­valent au fost vaccinați, iar acest lucru s-a întâmplat doar pentru părinții au cumpărat din timp dozele în valoare de 300 de lei, din farmacii.

”Sunăm tot timpul la Direcţia Sanitară să aflăm când se dis­tribuie vaccinul, acum ne-a zis că pe 17 octom­brie intră o  parte din doze. Sunt iar pro­ble­me cu aprovizionarea, nu este nomal, nici de copii nu suntem în stare să avem grijă în ţara asta.“

Vaccinul hexavalent lipseşte în cabinete din toată ţara,  încă din mai fiind subliniată de altfel lipsa acestui vaccin din stocul Direcţiei pentru Sănătate Publică Alba, Argeş, Cluj, Timiş, Suceava, Olt sau Dolj. „Mămici, aveţi vreo noutate referitoare la vaccinul Hexacima, dacă se găseşte şi unde? Medicul de familie nu l-a primit nici până acum“, este întrebarea unei mămici pe un grup destinat părinţilor cu bebeluşi, care vrea să afle de unde poate să facă rost de acest vac­cin pentru imunizarea bebeluşului de 11 luni.

Anterior, Ministrul a plătit 8,1 milioane de lei (1,85 milioane euro) către Polisano pentru 107.000 doze de vaccin pentru bebeluşi, Hexaxim (produs pentru ţări non-UE), cu ambalaj original şi prospect în limba rusă, destinat iniţial pieţei din Kazahstan, conform Mediafax.

”Am primit acum primul lot de 100.000 de doze de vaccin hexavalent, pe care îl trimitem la Direcţiile de Sănătate, iar într-o săptămână vor ajunge şi în cabinetele medicilor pediatri. A fost o sincopă în aprovizionare dat fiind semnarea unui nou contract“, a spus Valentin Popescu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii. Al doilea lot cu aproape 150.000 de doze va ajunge peste o lună în România, potrivit lui. Altfel spus, vor mai trece câteva luni până când bebeluşii vor fi imunizaţi, respectarea graficelor de imunizare fiind importantă pentru evitarea apariţiei unor epidemii. De altfel, chiar Ministerul Sănătăţii afirma că scăderea ratei de vaccinare creşte riscul unor epidemii, bebeluşii neimunizaţi fiind în pericol. Recent, chiar prezenta numărul copiilor bolnavi de rujeolă, afirmând că în România este „epidemie de rujeolă“ după ce trei bebeluşi neimunizaţi au murit.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*