Ultimele Știri

Ministerul Sănătății a aprobat planul de măsuri urgente privind igienizarea Spitalului de Arși. Ce măsuri vor fi aplicate

spitalul de arsi

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat vineri planul de măsuri urgente privind igienizarea Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti, conform Mediafax.

Noul plan include igienizarea blocurilor operatorii şi a Secţiei de Terapie Intensivă, estimându-se un buget de  449.310 lei.

Conform planului, vor fi implementate următoarele măsuri: igienizarea Secţiei de terapie intensivă (ATI); înlocuirea uşilor de acces în ATI şi în saloanele pentru pacienţi cu uşi glisante cu senzori; igienizarea blocurilor operatorii şi a spaţiilor de cazare; dotarea cu echipamente / mobilier pentru Unitatea de Transfuzii (UTS), ATI şi săli de operaţie conform bugetului anexat; angajarea unei firme pentru igienizarea / dezinfectarea aparatelor de climatizare; organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de epidemiolog; includerea în schema de personal şi organizarea ulterioară a unui concurs pentru postul de infecţionist, care va fi responsabil cu antibioprofilaxia, antibioterapia ş supravegherea rezistenţei la antibiotice.

Ministrul Vlad Voiculescu a vizitat Spitalul de Arşi şi a avut discuţii cu medicii şi asistentele de acolo.

„Toate eforturile instituţionale se concentrează pe siguranţa pacienţilor de acolo, dar şi a echipei medicale cu epertiză unică în această ţară în tratarea pacienţilor arşi. Ministrul este convins că majoritatea medicilor şi asistentelor îşi face meseria cu bună credinţă şi că aceştia au nevoie la fel de mare de siguranţa actului medical precum pacienţii internaţi acolo”, se mai arată în sursa citată.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*