Ministerul Finanțelor neagă că ar fi avut în plan modificarea Codului Fiscal, prin majorarea taxelor și impozitelor

  • Nicoleta Ungureanu
  • 7 septembrie 2016
  • Economie

Ministerul Finanţelor a anunţat miercuri că nu există un plan de modificare a Codului Fiscal, asumat de Anca Dragu, prin care să se introducă o majorare a taxelor și impozitelor.

Taxele și impozitele nu vor mai suferi modificări în acest an, comunică Ministerul Finanțelor.

„Aşa cum am menţionat în nenumărate rânduri, Ministerul Finanţelor Publice nu are în vedere majorări de taxe şi impozite în acest an. Singurele măsuri care au fost şi sunt vizate sunt de simplificare a procedurilor fiscale şi în favoarea activităţii economice”, se arată în comunicatul Finanţelor.

De asemenea, Anca Dragu a precizat că a cerut experţilor din minister pe probleme de fiscalitate o analiză internă care să cuprindă mai multe scenarii de calcul pentru simplificarea, debirocratizarea şi crearea unor condiţii mai bune pentru mediul de afaceri, conform Mediafax.

„În acest context, creşterea taxelor nu a fost luată în considerare ca scenariu posibil pentru pachetul de măsuri ce va modifica Codul Fiscal. Nu includem măsuri care să creeze poveri fiscale suplimentare pentru niciun tip de contribuabil, persoane juridice, fizice, persoane fizice autorizate sau cele cu activităţi independente”, a declarat Anca Dragu, ministrul Finanţelor Publice.

De asemenea, sunt negate și informațiile conform cărora contribuțiile de asigurări sociale (CAS) ale angajatului vor fi majorate de la 10,5% la 21,7%, iar pentru sănătate (CASS) de la 5,5% la 8,9%.

Ministerul Finanțelor anunță că Persoanele Fizice Autorizate (PFA), cu activităţi independente sau profesii liberale, nu sunt vizate de vreo măsură de creştere a taxării.

„În egală măsură, Ministerul Finanţelor Publice nu a avut niciodată în vedere modificarea costului angajatorilor cu salariile şi nici a salariilor nete”, se spune în comunicat.

Ministerul Finanțelor neagă și că ar fi avut în plan aplicarea unei amnistii fiscale, după ce au apărut informații conform cărora averile nejustificate de până la un milion de euro primesc o perioadă de grație, respectiv până pe 31 martie 2017, ca să fie declarate și impozitate cu 16%, urmând ca după această dată să fie taxate cu 75%.

”Informaţiile apărute în presă, potrivit cărora averile nejustificate de până la un milion de euro primesc o perioadă de graţie, respectiv până pe 31 martie 2017, nu reflectă o decizie a Ministerului Finanţelor Publice”, se mai arată în comunicat.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *