Ministerul Energiei, despre alimentarea cu apă caldă: „Am rezolvat problema pentru moment”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 27 septembrie 2016
  • Social

Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Corina Popescu, anunță că alimentarea cu apă caldă a Capitalei nu va fi întreruptă în următoarele șapte zile, întrucât ELCEN a identificat resurse financiare pentru a plăti gazele furnizate de Romgaz.

„Am rezolvat problema pentru moment, deci nu vor exista sincope în alimentarea cu apă caldă a municipiului București. Situația de azi este o rezultantă a blocajului financiar între RADET și ELCEN de multă vreme, nu este o situație de astăzi. Este o problemă complexă, care presupune discuții și dialog între toți factorii implicați și nu se poate rezolva dintr-o singură perspectivă. Trebuie toată lumea să stea la aceeași masă”, a spus Corina Popescu.

Potrivit acesteia, există un dialog permanent pe această temă între instituțiile guvernamentale și Primăria București.

„Avem un dialog pe care îl vom continua și în perioada următoare. Astăzi vom avea discuții la MDRAP (Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice — n. r.) pe acest subiect. A existat un dialog permanent între noi și primărie”, a susținut ea.

Corina Popescu a adăugat că situația s-a rezolvat pentru cel puțin șapte zile.

„Am găsit posibilitatea să plătim, am identificat resurse financiare la ELCEN pentru a putea plăti gazul. Pe măsură ce vom dezvolta soluția pe termen lung, vom veni cu clarificări ulterioare”, a continuat secretarul de stat.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *