Ministerul Educației pune în aplicare un nou proiect. De ce schimbări vor avea parte elevii

Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică o nouă propunere de lege privind un program pilot pentru elevi, acesta urmând să fie pus în aplicare în anul şcolar 2016-2017.

Elevii ar putea primi zilnic, vreme de un an școlar, o masă caldă sau un pachet alimentar. În primul an vor fi implicate 22 de școli din toată țara, iar după perioada de testare Guvernul va decide extinderea acestuia la nivel naţional.

”Deputaţii PNL susțin acest program pilot și adoptarea de urgență a actului legislativ. Partidul Național Liberal a inițiat încă de acum doi ani un proiect de lege prin care alimentația în școală să fie diversificată. Programul actual “Cornul și laptele” și-a atins limitele, s-a transformat în multe locuri în risipă și nu mai servește scopului pentru care a fost creat.

Prin acest proiect, se dorește combaterea abandonului școlar și stimularea unui regim de viață sănătos. Pachetul alimentar sau masa caldă va fi în limita valorică de 7 lei/zi și va putea fi modificată în funcţie de evoluţia preţurilor.

Inițiativa legislativă ”Masa la Școală” ar putea fi aplicată în toate școlile din septembrie 2017, fiecare elev urmând să primească mese diversificate în timpul petrecute la școală.

loading...

One thought on “Ministerul Educației pune în aplicare un nou proiect. De ce schimbări vor avea parte elevii

  1. Ar fi si cazul sa schimbe programul „Lapte corn”! Eu sunt curioasa daca alesii nostri, cei de acolo de la Parlament, s-ar putea infrupta zilnic cu o portie de lapte fara gust de lapte si corn care de fapt e paine!Iar asta, timp de 8 ani asa, cat stai la gimnaziu! Bani irositi! Programul o fi fost el gandit pentru a atrage copiii la scoala, dar, Dumnezeule, cine ar putea manca laptele si cornul in fiecare zi, timp de 8 ani- 9 ani?De diversificare nu s-a pus problema?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *