Ministerul Educației critică anularea concursului pentru directori: ”Școala trebuie depolitizată”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 18 septembrie 2016
  • Educație

Ministrul Educaţiei Mircea Dumitru critică amânarea concursurilor pentru directorii de şcoli, declarând că miza PSD este de a nu pierde controlul politic asupra şcolilor.

„Dacă va ajunge să fie adoptat (amendamentul Andronescu -nr.r) până în ziua de 12 octombrie când calendarul nostru a anunţat clar că e prima probă a acestui concurs naţional organizat de minister, sigur că atunci va trebui să oprim. (…) Nu, nu am vorbit cu doamna Andronescu. Nu ştiu dacă acum, în momentul ăsta are rost să port acest dialog. Am aflat ieri, alalteieri am aflat că există această problemă, la vremea respectivă era un fel de presupune că s-ar putea să se modifice legea”, a spus ministrul, la Digi 24.

Întrebat ce se va întâmpla dacă legea trece în varianta PSD şi concursurile vor fi amânate pentru vara anului viitor, ministrul a spus: „În principiu, dacă se mută anul viitor, se poate spune că acest concurs nu va fi foarte corect, foarte transparent şi acuzaţiile şi uneori insinuările care au fost vehiculate cu privire la faptul că aceste concursuri sau numirile sunt condiţionate politic vor fi repetate. Aşa cum l-am gândit noi acum este foarte greu să fie aranjat politic”.

El a mai spus că aceste concursuri au fost deja amânate de „cineva” din minister, deşi erau pregătite să aibă loc în primăvara acestui an.

„Vreau în primul rând să respect legea pentru că aceste concursuri trebuie organizate potrivit legii, iar din 2008 şi până acum sunt cel puţin două cicluri în care nu s-a aplicat legea, deşi declarativ toţi actorii principali din politică, din Ministerul Educaţiei au spus că trebuie să avem concursuri, chiar şi doamna Andronescu spune acest lucru dacă o întrebaţi o să spună <<Da, sunt de acord să avem concursuri, dar le vom face în vara anului viitor>>”, a mai spus Dumitru.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *