Ultimele Știri

Ministerul Educației avertizează: Lucrul care le este interzis părinților și profesorilor

scolari elevi

Părinții și profesorii sunt avertizați în legătură cu unele activități care au devenit deja un obicei în toate școlile din România, dar care, potrivit Legii Educației, sunt interzise.

Cu toate că învățământul de stat este, potrivit Legii educației naționale nr. 1/2011, gratuit, în unele școli, elevilor sau părinților li s-a cerut să contribuie cu bani pentru asigurarea bunei desfășurări a cursurilor.

Regulamentul școlilor interzice în mod expres atât implicarea elevilor sau a profesorilor în strângerea fondurilor, cât și constituirea fondurilor (cum ar fi cel de protocol) pentru derularea examenelor/evaluărilor naționale.

„Sintagma «fondul clasei/școlii» nu există în legislația ce reglementează organizarea și funcționarea sistemului național de învățământ”, au spus reprezentanții Compartimentului de informare publică al ministerului.

„Comitetul de părinți poate decide să susțină, inclusiv financiar, întreținerea, dezvoltarea și modernizarea bazei materiale a clasei. Hotărârea comitetului de părinți nu este obligatorie”, prevede Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, ce a fost aprobat prin Ordinul Ministerului Educației Naționale nr. 5115/2014.

Ministerul intenționează să înlocuiască actualul Regulament al școlilor, iar conform dispozițiilor propuse recent, părinților le-ar putea fi chiar mai greu să contribuie legal cu bani la buna desfășurare a activității unei clase.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*