Ultimele Știri

Ministerul Educației anunță noi modificări în Legea Educației. Profesorii vor avea mai multe restricții

Ministerul Educației pregăteşte un proiect care va aduce câteva modificări Legii Educaţiei, conform lui Mircea Dumitru.

Urmează să fie introduse noi interdicții pentru rectori şi persoanele cu funcţii de conducere în universităţi, aceștia fiind obligați să aibă şi posturi politice sau mandate parlamentare.

„Ne-am propus la minister să facem acest lucru, introducând un proiect care va fi discutat în Guvern în aşa fel încât, punctual, deci nu vrem niciun fel de reformă mare, nu vrem o altă Lege a educaţiei, dar punctual, pe anumite articole, care nouă nu ni se par în acord cu ceea ce trebuie să fie funcţionarea normală a universităţilor, să putem face aceste modificări. Pe anumite articole de lege. Nu ştiu dacă o ordonanţă de urgenţă va putea fi motivată şi justificată urgenţa. Urmează să mă consult cu domnul prim-ministru şi poate să fie un proiect de lege. Poate fi ceva de genul acesta care să aducă unele modificări care, încă o dată, sunt modificări făcute la anumite articole de lege în legătură cu o anumită ţintă specială în legătură cu structura de guvernanţă universitară. În mod punctual sunt chestiuni legate de incompatibilităţi, de interdicţia de a cumula o funcţie executivă şi de conducere în universitate cu o funcţie politică sau cu o funcţie în parlamentul României. Avem în vedere ceva similar şi pentru învăţământul preuniversitar”.

Această interdicţie a fost introdusă în Legea Educaţiei din 2011, dar a fost eliminată prin ordonanţă de urgenţă în 2012, în mandatul de ministru al Ecaterinei Andronescu.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*