Ultimele Știri

Ministerul Educației, acuzat de mită electorală

Doi oficiali din sistemul de învățământ, au declarat pentru Realitatea.net faptul că aproximativ 300 de mii de cadre didactice vor primi în conturile lor din valoarea a 50 de milioane de euro. Dascălii se vor putea folosi în scopuri personale de acești bani, deși sunt aparent destinați dezvoltării profesionale a acestora.

Doi directori ai unor insttuii din învățământ, a căror identitate nu a fost dezvăluită, au declarat că profesorii se află sub presiunea datorită sumei de 150 de euro pe care sunt invitați să o primească până la sfârșitul săptămânii.

„Noi credeam, aşa cum scrie în Ordin, că vom face nişte cursuri. E, constatăm că ne spun sindicatele că dacă vorbim despre o carte se numeşte dezvoltare profesională, gata! Adică luaţi-i şi faceţi ce vreţi cu ei, dar până în 15 să vă intre în cont, că ştiţi ce faceţi pe 16, nu?”, a spun una dintre sursele anonime celor de la Realitatea.net.

Deși se presupune că profesorii ar trebui să dea socoteală pentru modul în care s-au cheltuit acești bani și să aducă anumite dovezi care să susțină ceea ce ei declară, lucrurile nu stau așa, iar Federația Sindicatelor Libere din Învățământ au confirmat că dascălii se pot folosi cum doresc de acești bani: „În mod normal tot ceea ce ar trebui să se întâmple în momentul în care ţi s-au virat aceşti bani şi intru în posesia lor, ar trebui să vii cu un document fiscal care să ateste că ţi-ai cumpărat o carte, ai urmat un curs, ai făcut lucruri…”, a adăugat una dintre sursele anonime.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*