Ministerul Dezvoltării, dispus să plătească un milion de lei pentru achiziţionarea a 15 autoturisme

  • Adelina Mitrache
  • 6 august 2016
  • Economie
bani

Ministerul Dezvolării Regionale şi Administraţiei Publice vrea să cumpere, din fonduri bugetare, 15 autoturisme în valoare totală de un milion de lei, la care se adaugă TVA, potrivit unui anunţ de licitaţie postat sâmbătă pe SEAP.

Din cele 15 autoturisme, cinci vor fi 4×4. Valoarea estimată a fiecărui autoturism este de aproximativ 15.000 de euro plus TVA. Criteriul de atribuire va fi raportul calitate-preţ, în care preţul va avea 85% din ponderea raportului.

Ofertele se primesc până pe 7 septembrie şi vor fi deschise pe 30 septembrie, iar printre persoanele cu funcţie de decizie în cadrul autorităţii contractante se află ministrul Dezvoltării, Vasile Dîncu, şi secretarii de stat din MDRAP.

Şi Administraţia Prezidenţială a lansat recent o licitaţie electronică pentru cumpărarea a 20 de autoturisme, dintre care 10 cu tracţiune integrală 4X4, prin programul RABLA, la un preţ estimativ de aproape un milion de lei fără TVA, termenul limită de depunere a ofertelor fiind de 5 septembrie 2016.

Potrivit anunţului lansat pe SEAP, Administraţia Prezidenţială vrea să cumpere 20 de autoturisme noi, dintre care 10 vor fi cu tracţiune integrală 4X4, opt maşini cu caroserie tip berlină, iar două vor fi autoutilitare.

Valoarea estimată, fără TVA, este de 988.482 lei, adică aproximativ 221.200 euro. Banii vor proveni de la bugetul de stat şi fonduri obţinute prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului Auto Naţional, conform ordinului nr. 954/20 mai 2016.

Valoarea autoturismelor cu tracţiune integrală 4×4 pentru deplasările personalului atât în zone greu accesibile cât şi pe drumurile publice este estimată la 620.853 lei, adică echivalentul a 14.000 euro fiecare. Berlinele sunt estimate la circa 8.000 de euro, fără TVA, în timp ce autoutilitarele vor costa aproximativ 9.000 de euro fiecare, plus TVA.

Câştigătorul va trebui să finalizeze livrarea autoturismelor în maximum 40 de zile de la data atribuirii contractului, adică de la 03 octombrie 2016. Criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut.

Tot pe SEAP, Ministerul Afacerilor Interne a lansat, în această săptămână, o licitaţie pentru cumpărarea de servicii de telefonie mobilă (voce şi date) şi de internet mobil pentru toate unităţile instituţiei. Contractul este estimat la o valoare de 6,46 milioane de euro, fără TVA, urmând să se deruleze în perioada ianuarie 2017 – decembrie 2019.

Potrivit documentaţiei licitaţiei, MAI estimează că numărul maxim de abonamente lunare din perioada contractuală va fi de 479.808.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *