Ultimele Știri

Minim istoric pentru prețul PETROLULUI

Prețul țiteiului a înregistrat cel mai scăzut preț din ultimii șase ani, marti, într-o piață care se pregătește de o scădere în continuare, totul datorită acțiunilor OPEC.

Prețurile la petrol au scăzut la 60 la sută de la vârful înregistrat în iunie 2014 și a dus la o creștere a producției în special în SUA, precum și a cererii mai slabe decât se estimase în Europa și Asia. Pentru a echilibra piața Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) oferă reduceri clienților într-o încercare de a apăra cota de piață. 

Prețul brut Brent a fost cotat la 1.48 dolari la 45.95 dolari pe baril, după ce a picat la 45.19 dolari, înregistrând cel mai scăzut preț începând cu martie 2009.

Prețul brut în SUA în luna februarie a scăzut la 1.23 dolari la 44.84 dolari pe baril,  iar pe parcursul zilei a scăzut la 44.20 dolari.

Rusia a fost grav afectată de scăderea prețului petrolului, deoarece o mare parte din PIB-ul țării provine din vânzarea de produse petroliere. Această acțiune concentrată a OPEC de menținere a unui preț scăzut al țițeiului a dus la o devalorizare a rublei și o intrare rapidă în recesiune a economiei ruse.

Efectul scăderii prețului petrolului a adus pentru România  un preț mic la carburanți, iar în următoarele luni putem găsi la pompă prețuri sub 5 lei pentru benzină și motorină. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*