Ultimele Știri

Minaur Baia Mare a câștigat titlul la handbal masculin după 16 ani

Minaur Baia Mare

Deși a pierdut titlul la handbal feminin, Baia Mare a redevenit campioană după 16 ani cu Minaur. Echipa antrenată Lars Walther a câştigat, aseară, cu scorul de 26-24, cu același care se impusese şi în Capitală, al doilea meci al finalei cu CSM București. Formaţia băimăreană a câştigat al 3-lea titlu din istorie.

În Sala „Lască Pană”, plină de suporteri, Minaur a învins aseară echipa CSM București pentru a doua oară și astfel a câștigat titlul la handbal masculin, după o pauză de 16 ani și al treilea titlu din istorie. Scorul a fost același ca la București, 26-24.

La fel ca în meciul trecut, echipa din Maramureș a avut un început bun și a preluat conducerea partidei. Iar până la final nu au mai cedat presiunii adversului, deși cei de la CSM București s-au ținut în coasta băimărenilor tot timpul. La pauză, avantajul celor de la Minaur a fost minim, scor 12-11.

După pauză, băimărenii au reușit să se distanțeze la 5 goluri (scor 18-13), dar mereu au fost la un pas de a fi egalați. Portarul Iancu, component al echipei naționale de tineret, a ținut mereu CSM-ul în joc prin intervențiile sale. A apărat și 4 aruncări de la 7 metri. Tatai, portarul lui Minaur, a avut și el multe intervenții, însă nu a putut să se impună în fața lui Nicușor Neagu care a marcat de 10 ori.

Per total, finala băieților s-a dovedit mai spectaculoasă decât cea a fetelor. Fapt ce i se datorează, parțial, norvegianului Steffen Stegavik de la Minaur ce a fost întotdeauna omul potrivit la momentul potrivit. Totuși, meciul se putea termina cu o bătaie generală din cauza unei reacții violente a lui Novanc, după ce a fost faultat de croatul Pribanic. În urma incidentului, Novanc și Sadoveac au primit câte un cartonaș roșu.

Înainte de finala băieților, s-a disputat cea a fetelor și HCM Baia Mare a pierdut iar în fața fetelor de la CSM București. De aceea s-a adunat multă tensiune în Sala „Lascăr Pană” din Baia Mare. Unii fani au cedat. La un moment dat, un spectator s-a ridicat în picioare și a început să facă gesturi obscene spre comentatori.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*