Ultimele Știri

Militarii ruși, umiliți de ucraineni pe câmpul de luptă

În aceste zile a fost semnat un armistițiu care prevede încetarea luptelor pe aeroportul din Donețk, începând de vineri, iar liniștea din 1 decembrie le-a permis militarilor ucraineni să planifice o operațiune de a atrage inamicul în capcană. În consecință, și-au pierdut viața cel puțin 100 militari ai Forțelor Armate ruse, fiind considerat cel mai mare eșec din istoria existenței sale, de la 1950.

Pierderile imense ale forțelor speciale ruse din ultimele 48 de ore i-au făcut nevoiți pe generalii ruși să ceară comandanților ucraineni un armistițiu, iar aseară generalul ucrainean Volodimir Askarov şi generalul rus Aleksandr Lenţov s-au întâlnit și chiar au discutat împreună cu rebelii proruşi despre încetarea focului în zona aeroportului din Donețk, a anunţat OSCE printr-un comunicat de presă.

Comandanții ucraineni au precizat că soldații ruși omorâți de curând fac parte din unitățile de informații și forțe speciale ruse, alții fiind militanți din Caucazul de Nord, din Osetia și Daghestan.

„Deja de trei luni acești clovni nu reușesc să acapareze aeroportul din Donețk, atacând chiar de mai multe ori pe zi, și având asupra lor tot felul de armament care le-ar permite să învingă.

Nu le este de ajutor nici utilizarea unităților de elită. Toți acești vulturi, ușor-ușor sunt adunați pe bucăți, împachetați și trimiși la umbra mesteacănilor. O parte din ei încă se plimbă prin preajma aeroportului, iar alții prin preajma altor orașe ale acestei țări”, scrie presa ucraineană.

În același timp, teroriștii din Donbas au încercat să atace de 71 de ori forțele ucrainene folosind artilerie, mortiere și alte tipuri de armament.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*