Ultimele Știri

Militarii români au inventat roboții care salvează vieți în zonele de conflict

Militarii aflați în zolene de conflict se vor simți mai în siguranță. Acest lucru se va datora unei invenții realizate de militarii de la Academia Forțelor Terestre din Sibiu.

Militarii au inventat doi roboți care detectează dispozitivele explozive și mai ales le distrug. În acest fel viețiile omenești nu vor fi puse în pericol.

Minirobotul, prin acest modul, prin acest braț robotic, preia explozibilul din compartiment, îl lasă la zona de deminare, după care robotul se retrage, pentru a avea loc explozia necesară creării culoarului de deplasare”, spune inventatorul Silviu Mihai-Petrișor.

Acești roboți se pot încărca de la razele solare și astfel și consumul va fi mai mic.

Prețul unui astfel de robot este de 50.000, 60.000, 70.000 de euro. Cred că la un preț de 25.000-30.000 de euro, înseamnă un preț la jumătate, putem să implementăm aceste tehnologii, putem să aducem o noutate în acest domeniu”, afirmă col. Dănuț Moșteanu, directorul departamentului de Științe Tehnice.

Inventatorii mai au și alte planuri, vor să adapteze roboții și pentru a detecta zonele contaminate chimic sau radioactiv.

Vrem să dezvoltăm aceste tehnologii și pe domeniul apărării CBRN, în sensul că acești roboți să poată participa la acțiuni de detecție a substanțelor toxice de luptă sau a nivelului de radiații și, implicit, să intre în spații sau în zone contaminate din punct de vedere chimic sau radioactiv”, spune Dănuț Moșteanu, pentru un site de știri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*