Ultimele Știri

Militarii ardeleni se pregătesc de atacuri asupra ambasadelor şi invazii în România

Militarii ardeleni se pregătesc de atacuri asupra ambasadelor și invazii în România, prin exerciţiul inter-instituţional de nivel strategic HISTRIA 15, care se va desfășura în 15-18 septembrie și va cuprinde o serie de activităţi în teren. Acestea vor avea loc în poligoane şi raioane de pe teritoriul național, potrivit Vocea Transilvaniei.

Acţiunile Grupului Amfibiu Tactic Fluvial pentru neutralizarea unui desant aerian inamic au loc miercuri, 16 septembrie, începând cu ora 10.00, pe braţul Sfântu Gheorghe al Dunării, în dreptul localităţii Mahmudia, judeţul Tulcea. De asemenea, în această zi, în jurul orei 13.30, se vor efectua exerciţii cu trageri de luptă ale companiei de infanterie, în poligonul Dud-Tauţ, judeţul Arad.

“Joi, 17 septembrie, de la ora 15.30, în Dana militară a Portului Constanţa are loc acţiunea combinată a forţelor şi mijloacelor MAI-MApN pentru gestionarea unei situaţii de criză şi Acţiunea Forţelor pentru operaţii speciale (FOS) pentru evacuarea unei ambasade ameninţate. Apoi, de la ora 15.30, în poligonul Smârdan, judeţul Galaţi se execută acţiuni militare defensive şi intermediare”, se arată într-un comunicat al Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Începând cu ora 15.30, în aceeași zi, la poligonul Vărsătura, judeţul Brăila, are loc asigurarea sprijinului de geniu pentru trecerea unor cursuri de apă. Iar de la ora 17.30, în poligonul Babadag, judeţul Tulcea are loc exerciţiul tactic întrunit cu trageri de luptă pentru ducerea luptei de apărare pe aliniamente intermediare, potrivit Vocea Transilvaniei.

Ultima dintre activități are loc în 18 septembrie, de la ora 11.00, în poligonul Cincu, judeţul Braşov, unde se va executa operaţia de apărare pentru limitarea pătrunderii adversarului pe teritoriul naţional.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*