Militarii americani deja se află în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău

chisinau

Ministrul Apărării din Republica Moldova, Anatol Şalaru, a pregătit o surpriză dublă! Tehnica militară americană, utilizată la exercițiul comun „Dragon Pioneer”, care urma să fie prezentată în centrul capitalei pe 9 mai deja a fost instalată în PMAN.

Astfel, ieri seara Ministerul Apărării a anunțat că militarii SUA vor veni în PMAN mai devreme. Pe 8 mai, începând cu ora 10:00 în Piața Marii Adunări Naționale urma să demareze acțiunile consacrate comemorării victimelor celui de-al Doilea Război Mondial.

Cu toate acestea, astăzi la ora 7:00, ministrul Apărării a postat deja pe pagina sa de Facebook imagini cu tehnica militară din PMAN, invitând moldovenii să vină în centrul capitalei la un terci ostăşesc.

Oficialul a scris: „Stimați prieteni, militarii moldoveni și Cavaleria americană va așteaptă in PMAN. Terciul ostășesc e pregătit”.

La eveniment vor fi prezenți militarii Regimentului 2 Cavalerie din Statele Unite ale Americii, care participă la exercițiul comun „Dragon Pioneer” desfășurat în Republica Moldova și militari din cadrul Armatei Naționale.

Vizitatorii vor putea face cunoștință cu unități de tehnică militară și vor avea ocazia să guste din tradiționalul terci ostășesc.

Reamintim că inițial, expunerea tehnicii militare americane urma să înceapă pe data de 9 mai, în PMAN. Acest fapt i-a revoltat pe socialişti, care au ameninţat că dacă tehnica militară americană va fi adusă pe 9 mai în PMAN, atunci ei  o vor împroşca cu ouă şi alte obiecte.

tehnica militara americana

tehnica militara

tehnica militara in PMAN

cantana ostaseasca

tehnica militara in PMAN

tehnica militara in PMAN

tehnica militara in PMAN

Foto: Facebook/ Anatol Şalaru/ Ilian Caşu

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *