Ultimele Știri

VIDEO: Militarii americani au fost expuşi armelor chimice din Irak însă autorităţile americane neagă acest lucru

Pentagonul a fost alertat după ce s-a descoperit că peste 600 de soldaţi americani au fost expuşi armelor chimice ale irakenilor, în timpul operaţiunilor.

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a ordonat începerea unei investigaţii pe această temă. Totul a început după ce sute de militari au declarat că au fost expuşi armelor chimice.

Publicaţia americană, The New York Times, a publicat declaraţia purtătorului de cuvânt al comandantului armatei americane. Acesta a declat că peste 629 de persoane au afirmat că au fost expuşi substanţelor chimice şi în plus au oferit toate detaliile misiunilor. Mai mult, acesta a mai spus că fiecare militar a primit o consultaţie medicală la sfârşitul misiunii.

Autorităţile americane se pregătesc de o verificare mai amplă a militarilor care au participat la misiuni în Irak. Veteranii vor efectua examene medicale amănunţite tocmai pentru a se determina dacă sănătatea lor va fi periclitată în urma expunerii la substanţele chimice.

The New York Times descris inițial de 17 de cazuri, de militari care au fost răniți de  substanţele chimice. În urma unei investigaţii mai profunde, se pare că numărul celor răniţi trece de 25 . O analiză internă a înregistrărilor Pentagonului comandate de către Secretarul Apărării, Chuck Hagel, a revelat  sute de trupe au fost expuse acestor substanţe.

Zoeller, un militar detaşat în Irak, a fost restras după de a acuzat probleme de sănătate. Acesta suferă de astm şi psoriazis, şi spune că totul s-a declanşat după ce a fost expus substanţelor chimice. Totuşi armata a negat că militarul ar fi fost expus şi a refuzat o examinare mai amănunţită.

„Nimeni nu m-a crezut vreodată. Ei mi-au spus că asta nu s-a întâmplat niciodată., a spus el militarul Zoller.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*