Ultimele Știri

Militanţii reţelei teroriste SI ar putea utiliza arme chimice în bătălia pentru Mosul

Millitanţii reţelei teroriste Stat Islamic ar putea să utilizeze pe scară largă arme chimice improvizate în timpul bătăliei pentru Mosul, conform Statelor Unite ale Americii. Oficialii americani susține că organizaţia are o capacitate limitată de a produce astfel de arme.

Organizaţia teroristă Stat Islamic a mai folosit în trecut arme chimice pe bază de iperită, a declarat un oficial.

Mai mult decât atât, forţele americane au detectat prezenţa iperitei pe mai multe fragmente de proiectile folosite de Stat Islamic, la data de 5 octombrie.

Gazul muştar sau iperita cauzează arsuri grave la nivelul pielii, ochiilor şi plămânilor, însă în doze mici nu este mortală, conform Mediafax. Oganizaţia Stat Islamic nu a reuşit până la această oră să dezvolte arme chimice avansate cu efecte letale, susțin oficialii de la Washington.

„De asemenea, ne temem şi chiar există unele dovezi că ISIL (Stat Islamic, n.red) ar putea folosi arme chimice. Copiii, persoanele în vârstă sau cu dizabilităţi vor fi în mod special vulnerabili„, a adăugat Thomas Weiss, şeful misiunii pentru Irak a Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*