Ultimele Știri

Militanții pro-ruși au ocupat Academia Militară din Donetsk

 Astăzi la Donetsk, a avut loc un incident soldat cu ocuparea Academiei Militare de către 40 de militanți pro-ruși.  Militanții pro-ruși au venit foarte bine înarmați  și au blocat accesul în clădire  câteva ore, aceștia  au motivat acțiunea  de astăzi prin faptul că dețin informații privind apariția unui grup de naționaliști ucraineni de la organizația Sector Dreapta  în orașul Donetsk.

” Dacă nu există nici o provocare împotriva noastră, prima dată trageți în aer, și apoi în ei. ” a fost auzit un comandant rebel care striga la oamenii săi.

Grupul de rebeli susținuți de Kremlin au venit înarmați cu automate Kalașnikov și lansatoare de rachete aer-sol, aceștia au mai declarat că au ocupat clădirea academiei militare pentru ca grupul de naționaliști ucraineni de la Sector Dreapta să nu poată avea acces la armamentul din clădire. 
Grupul armat a luat poziții de apărare în spatele gardurilor și au montat mitraliere automate pe cele două puncte de acces din cadrul Academiei Militare. Toate mașinile care au părăsit sediul au fost bine verificate de către rebeli.  Militanții pro-ruși au permis cadeților să părăsească campusul.
La un moment dat, mai mulți dintre luptători l-au luat în vizor pe un jurnalist care se apropia de clădire pentru a observa evenimentul. Ei i-au ordonat să se oprească și să ricice mâinile în aer, apoi l-au lăsat să treacă de baricada formată din camionele cu care au sosit.


Scena a durat doar câteva ore, dar a subliniat tensiunile în creștere  din regiunea Donetsk care pe 11 mai organizează un referendum secesionist.

Pentru a se asigura  că referendumul are loc, rebelii pro-ruși au fortificat baricadele din jurul  mai multor clădiri guvernamentale cheie ocupate în ultimele săptămâni și au înăsprit securitatea, inclusiv la Administrația de Stat Regională Donetsk.
Rebelii au părăsit cladirea, iar cadeții au revenit la academie în marș. 
Membrii  organizației naționaliste Sector Dreapta nu au mai apărut.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*