Ultimele Știri

Milionarul turc va fi acuzat de omor calificat şi riscă închisoare pe viaţă

atas

Omul de afaceri turc Abdullah Atas va fi acuzat de omor calificat, în urma decesului polițistului Gheorghe Ionescu, riscând o pedeapsă de 15 – 25 de ani de închisoare sau detențiune pe viață, conform MEDIAFAX.

Încadrarea faptei comise pe 2 august de omul de afaceri turc care l-a accidentat grav pe polițistul de la Rutieră neoprind mașina la semnalele acestuia se schimbă din tentativă de omor în omor calificat.

Astfel, Atas riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 15 și 25 de ani sau închisoare pe viață.

Trupul neînsuflețit al polițistului Gheorghe Ionescu va fi dus la Institutul Național de Medicină Legală, pentru autopsie.

Polițistul Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, accidentat grav de omul de afaceri turc în urmă cu aproape trei săptămâni, a murit, vineri dimineață, la Spitalul Floreasca, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Poliția Capitalei.

Soția sa a început săptămâna aceasta o campanie de strângere de fonduri pentru a putea să îşi transfere soţul la o clinică din Israel. Aceasta a anunţat marţi, după ce şi-a vizitat soţul la spital, că este în stare extrem de gravă, fiind în comă indusă și având nevoie de o intervenție chirurgicală, pe care ea ar dori să o facă la un spital din Israel.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat joi, după ce, împreună cu ministrul de Interne, l-a vizitat la Spitalul Floreasca pe poliţistul Gheorghe Ionescu, că acesta este în stare critică şi acum nu ar suporta transportul în Israel, dar când se va putea, sunt pregătite fonduri şi un avion.

Potrivit medicilor, polițistul a suferit politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple şi edem cerebral difuz, fractură fronto-parietală stângă, traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale şi fractură sternală, contuzie pulmonară stângă şi hemotorax stâng, traumatism abdominal sever cu ruptură splenică, contuzie pancreatică şi multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subţire, contuzie renală stângă şi hematom retroperitoneal minim. El a suferit multiple intervenţii chirurgicale, fiindu-i montat şi un senzor de monitorizare a presiunii intracraniene.

Accidentul s-a produs în 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde se afla împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Accidentul a fost provocat de omul de afaceri turc Abdullah Atas, căruia polițistul i-a făcut semn să oprească. Acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la Rutieră a accelerat şi l-a lovit. Poliţistul a fost târât pe capotă pe o distanță aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri. Polițiștii au stabilit că șoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie și mergea cu o viteză de 180 – 200 de kilometri la oră.

Omul de afaceri Abdullah Atas a fost arestat preventiv în 3 august, de Tribunalul Bucureşti.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*