Ultimele Știri

Milionarul și apropiatul lui Radu Mazăre, Sorin Strutinsky, reținut de DNA

om de afaceri retinut la dna

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, preşedintele Soti Cable Neptun SRL și CVM Tomis Constanţa, a fost reţinut de procurorii DNA într-un dosar în care este suspectat de dare de mită şi trafic de influenţă.

După ce a fost audiat timp de câteva ore la sediul DNA într-un dosar de corupţie, omul de afaceri a fost reținut și urmează să fie dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Informația a fost confirmată de avocatul lui Sorin Strutinsky, la ieșirea din sediul DNA.

„Există un denunț. S-a pus în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea mai multor infracțiuni. Este vorba de infracțiuni de trafic de influență. Din câte cunosc eu, domnul Mazăre nu este implicat în acest dosar. Este un dosar diferit, n-are nicio legatură cu dosarul dlui Mazăre și în cazul căruia s-a propus măsura arestării preventive, în luna aprilie anul trecut”, a specificat avocatul.

Acesta a confirmat că în cazul lui Strutisnky sunt și interceptări, omul de afaceri fiind acuzat de spălare de bani, trafic de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Potrivit DNA, acesta ar fi primit de la reprezentantul unei firme peste 635.000 de lei şi 25.000 de euro, pentru a interveni la funcţionari ai Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile Constanţa să plătească lucrările executate de societate, în baza unui contract.

De asemenea, Sorin Strutinsky este un apropiat al primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre, cu care este asociat în mai multe firme.

În decembrie 2014, Agenţia Naţională de Integritate cerea DNA să îl cerceteze pe Radu Mazăre pentru conflict de interese, după ce Primăria Constanţa a acordat contracte în valoare de aproape 4,6 milioane de euro firmelor Conpress Holding şi Soti Cable Neptun, în care este asociat şi Sorin Strutinsky.

ANI a mai stabilit că primarul Radu Mazăre a aprobat, în urma procedurii de selecţie a ofertelor, raportul de atribuire a contractului de finanţare din fonduri nerambursabile pentru susţinerea spectacolelor care au fost organizate cu ocazia evenimentului „Sărbători de Iarnă – Orăşelul Copiilor 2013”, încheiat între Primăria Constanţa şi SC Soti Cable Neptun SRL. Valoarea totală a contractelor acordate celor două societăţi comerciale este de 20.621.572, 49 lei, aproximativ 4.580.000 de euro.

Sorin Strutinsky spunea atunci că acţiunea ANI împotriva primarului Radu Mazăre este netemeică şi preciza că respectivele contracte au fost încheiate în urma unor licitaţii.

Soti Cable Neptun SRL a fost înfiinţată în 1993, reprezentanţii companiei precizând atunci că are angajaţi 200 de jurnalişti.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*