Ultimele Știri

Milionarul Costel Comana a murit în America de Sud

costel comana

Costel Comana, patronul companiei feroviare Regiotrans a fost găsit mort într-un avion care zbura pe ruta Columbia-Costa Rica. Conform ultimelor informaţii, românul, care avea probleme cu legea, s-ar fi sinucis.

În această dimineaţă, compania columbiană Avianca a anunţat moartea unui pasager român în toaleta avionului care efectua un zbor de la Bogota la San Jose, capitala Costa Ricăi.

Imediat după decolarea avionului pe Aeroportul Internaţional Juan Santamaria, autorităţile au confirmat moartea românului.

Ancheta iniţiată de Organismul de Investigaţii Judiciare din Costa Rica a prezentat un raportul preliminar prin care anunţă că bărbatul, în vârstă de 53 de ani, care călătorea la bordul acelui avion era însoţit de o femeie în vârstă de 35 de ani, tot româncă. Aceasta ar fi declarat că Costel Somana era agitat, nervos şi s-a dus de mai multe ori la toaletă.

„Ea a declarat că, la un moment dat, a adormit şi când s-a trezit, cu circa cinci minute înainte de aterizare, şi-a dat seama că bărbatul nu se mai afla lângă ea”, a menţionat OIJ, într-un comunicat de presă.

Femeia s-a dus să-l caute la toaletă, a bătut la uşă şi, cum nu i-a răspuns nimeni, a cerut ajutorul unei stewardese a companiei Avianca. Stewardesa a deschis uşa toaletei şi l-a descoperit pe român fără viaţă. De asemenea se menţionează faptul că însoţitoarea omului de afaceri avea la ea o sumă de 11.000 de euro, ceea ce depăşeşte suma admisă de tranzit.

Potrivit autorităţilor străine, milionarul Costel Comana s-a spânzurat cu şireturile de la pantofi, iar în stomacul său au fost găsite droguri.

Costel Comana ar fi fost implicat în dosarul Regiotrans anchetat de procurori DNA, privind suspiciuni de corupţie în domeniul transportului feroviar privat de călători şi al subvenţiilor, după ce la jumătatea lunii februarie s-au efectuat percheziţii la Ministerul Transporturilor, iar partenerul său de la Regiotrans, Iorgu Ganea, a fost arestat preventiv.

Se pare că Costel Comana fugise din ţară, iar ultima dată fusese localizat în Brazilia. Potrivit Top 300 Capital, acesta avea o avere estimată la 30-32 milioane de euro.

Începând din august 2010 până în prezent, funcţionari din Ministerul Transporturilor, CN CFR SA ar fi săvârşit fapte de corupţie pentru favorizarea operatorului privat Regiotrans, care numai în 2011 a primit 182 milioane lei din subvenţii, iar 70% din suma s-a decontat pe relaţia cu firmele controlate de Iorgu Ganea şi Costel Comana.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*