Ultimele Știri

Miliardarii europeni, cei mai bogați dintre bogați

miliardari

Vechiul continent rezistă. Miliardari din Europa sunt mai bogați decât omologii lor americani și asiatici, cu o avere medie de 5,7 miliarde de dolari, potrivit unui studiu publicat, marți 26 mai, de banca elvețiană UBS și PricewaterhouseCoopers cea mai mare firmă de consultanță și audit din lume. 

Averea medie a miliardarilor din SUA este de 4,5 miliarde dolari, iar cea a miliardarilor asiatici  este de 3,2 miliarde. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.300 de miliardari. Miliardari din Asia sunt mai puțin bogați, însă ei sunt mult mai tinere decât americanii sau europenii, cu o vârstă medie de 57 ani, cu zece ani mai tineri decât omologii lor.

Jumătate din averile realizate în ultimii douăzeci de ani în Europa îți au rădăcinile în industria bunurilor de larg consum, față de 20% pentru asiatici. În SUA, 30% din noii miliardari și-au făcut averile în sectorul financiar.

Potrivit clasamentului anual al revistei Forbes, publicat la începutul lunii martie, lumea are un record de miliardari în 2015, în număr de 1826, față de 1645 în anul precedent. Americanul Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, rămâne cel mai bogat om din lume, cu o avere care ajunge acum 79.200.000.000 dolari (70.7 miliarde euro).

În ediția din acest an a topului celor mai bogați oameni de pe planetă au fost incluși doi români.

Ioan Niculae, proprietarul InterAgro, se află pe locul 1442, cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari, potrivit publicaţiei americane Forbes. Ion Ţiriac, proprietarul Țiriac Holdings, ocupă locul 1512, cu o avere estimată la 1 miliard de dolari.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*