Ultimele Știri

Mijloacele abuzive de care s-au folosit reporterii PRO TV pentru a obține apariția fetei violate în emisiune

Apariția fetei din Vaslui, abuzate sexual, la emisiunea postului de televiziune PRO TV, a produs o serie de controverse. În urma acestui scandal, atât moderatorul emisiunii, cât și alți jurnaliști de la postul de televiziune, au declarat că apariția fetei în emisiune a fost decisă în urma acordului familiei, și că niciunul dintre gesturile lor nu au caracter ilegal.

Cu toate acestea, Carmen Munteanu, mama fetei, a formulat o scrisoare în care povestește toate tertipurile și abuzurile la care au recurs reporterii, pentru a putea obține imagini exclusive în direct, cu fata care era implicată în cel mai de actualitate subiect al momentului.

Mama fetei a trimis Consilului Național al Audiovizualului (CNA), o scrisoare în care descrie cum s-au petrecut lucrurile, și mai ales, cât de insistenți au fost reporterii emisiunii. Se pare că reportera trimisă de emisiune la locuința fetei, au intrat neinvitată în curtea familiei și aa încercat să îi convingă pe membrii familiei, aflați pe terasă, să intre cât mai repede în locuință, pentru a evita să mai fie filmați de ceilalți reporteri.

Odată intrată în locuința fetei, reportera a încercat să o convingă pe mamă să permită apariția fetei în emisiune, măcar pentru câteva minute, cu promisiunea de a îi proteja identitatea. De asemenea, reportera a promis că atât mama, cât și fiica, vor apărea cu spatele și nu vor putea fi clar identificate. Aceasta a încercat să se folosească de faptul că fata a primit foarte multe susțineri din partea oamenilor, și că apariția ei în cadrul emisiunii ar fi strict pentru a îi permite fetei să le mulțumească oamenilor pentru interesul pe care îl acordă cazului ei.

”Abia în timpul filmărilor am constatat că intenţia realizatorilor emisiunii a fost mai mult decât de a mă filma pentru cinci minute, însă am realizat că fiind în direct în cadrul acestei emisiuni nu puteam riposta în niciun mod. De asemenea, deşi ni s-a comunicat de către familia mea chiar în timpul emisiunii că nu-mi este protejată identitatea în niciun mod, nici în această privinţă nu am putut reacţiona, domnişoara reporter mi-a şoptit că „arăt mai bine aşa” sugerându-mi că nu e frumos să stau cu spatele la oamenii cărora vreau să le mulţumesc”, a declarat mama fetei.

Bineînțeles, reporterii emisiunii nu se puteau mulțumi doar cu scurta apariție a fetei, fără a fi identificată, doar pentru a îi permite acesteia să mulțumească susținătorilor. Deși atât Cătălin Măruță, cât și ceilalți reprezentanți ei emisiunii au declarat în repetate rânduri că familia și-a dat acordul să apară în emisiune și că nu au abuzat în niciun fel d eidentitatea fetei, așa cum ne așteptam, probabil, lucrurile au stat cu totul diferit. Mai mult decât atât, reporterii au avut grijă să îi înmâneze femeii acte pe care să le semneze în grabă, explicându-i vag că ”așa este procedura”.

”După finalizarea filmărilor, echipa emisiunii mi-a pus în faţă două coli de hârtie al cărui conţinut nu am reuşit să-l desluşesc întrucât eram supărată pe modul în care au decurs lucrurile în legătură cu filmările pentru emisiune şi că nimic din ceea ce discutasem înaintea filmărilor nu fusese respectat de către angajaţii Pro TV. Emisiunea luând altă turnură decât ceea ce mi se promisese înaintea filmărilor. De asemenea, nu mi s-a comunicat la începutul filmărilor faptul că voi avea de semnat un contract, aspect care m-ar fi determinat, dacă aş fi cunoscut existenţa acestuia, să contactez avocatul pentru a-i cere să ne explice ce presupune acest contract. Menţionez că am semnat actul prezentat de echipa emisiunii «La Măruţă» întrucât mi s-a spus că «aşa se procedează”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*