Ultimele Știri

Mii de teroriști ISIS cu pașapoarte false, în Europa

Statul Islamic ar putea folosi mii de pașapoarte în alb, furate, pentru a introduce teoriști în Occident, sub imaginea unor refugiați, potrivit Evz.ro.

Surse din serviciile secrete au declarat pentru publicația germană Welt Am Sonntag că este posibil ca gruparea jihadistă să fi făcut rost de documentele de identitate în teritoriile pe care le controlează din Siria, Irak și Libia.

De asemenea ISIS ar putea folosi pașapoartele false și ca o importantă sursă de finanțare: jihadiștii au creat o adevărată piață neagră, unde aceste documentre se vând cu până la 1500 de euro bucata.

Lângă cadavrele a doi teroriști, responsabili pentru atacurile de la Paris, din 13 noiembrie, au fost descoperite pașapoarte false, care fuseseră folosite pentru a completa formularele de solicitare de azil.

Șeful agenției pentru monitorizarea frontierelor externe ale Frontex, Fabrice Leggeri, a declarat pentru publicația germană:

„Marele aflux de oameni care călătoresc prin Europa fără să fie verificați reprezintă un risc pentru securitate.”

El a adăugat că în țările răvășite de războaie, cum ar fi Siria, „nu există nici o siguranță că aceste documente, care par autentice, au fost cu adevărat emise de o autoritate oficială”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*