Ultimele Știri

Mii de șoferi nu pot fi înregistraţi în bazele de date şi nici nu pot beneficia de reducerile legale, după ce sistemul RCA s-a blocat

polita RCA masini sofer

Șoferii care îşi fac în această perioadă asigurările auto obligatorii nu pot fi înregistraţi în bazele de date şi nici nu pot beneficia de reducerile legale.

Sistemul a creat probleme tehnice încă de luni, iar autorităţile de control nu pot verifica dacă şoferii au sau nu asigurări, însă rămân de bază chitanţa şi poliţa cu timbru sec din registrul unic al asigurătorilor.

”Luni, sistemul a mers, dar cu intermitenţe şi cu probleme, în sensul că nu s-au acordat bonusuri pentru şoferi, iar oamenii au fost nemulţumiţi. Marţi, sistemul n-a mai mers deloc, dar noi, ca să nu ne pierdem clienţii, am înregistrat în portofoliul propriu RCA-urile, eliberându-le oamenilor documentul doveditor, urmând ca în momentul deblocării sistemului să operăm tranzacţia”, a explicat un broker de la una dintre societăţile de asigurări de pe piaţă.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) adeclarat că baza de date RCA este cauzată de un atac cibernetic adupra CEDAM. În acest moment, brokerii emit numai polițe RCA clasa de baza B0 (atribuită unui asigurat nou, fără istoric – n.r.), a declarat marți președintele Uniunii Naționale a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări (UNSICAR), Bogdan Andriescu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*