Ultimele Știri

Mii de oameni protestează în faţa Guvernului!

Circa 2000 de sindicalişti „Cartel Alfa” protestează la această oră în faţa Guvernului. Motivul protestului este Legea Dialogului Social.

Membrii Cartel Alfa, cer Executivului să se ţină de promisiunea făcută. Se pare că în această lege nu s-a modificat nimic, deşi a fost cerut acest lucru. Protestatarii au venit echipaţi să înfrunte vremea rea din Bucureşti, tocmai pentru a-şi cere drepturile. Mai mult, ei au adus un sicriu şi o cruce, lucruri ce simbolizează „Îngroparea dialogului social”.

cartel alfa 5

cartel alfa 4

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de Legea Dialogului Social şi de faptul că doar 30% dintre angajaţii din ţara noastră sunt acoperiţi de un contract colectiv de muncă. O altă nemulţumire a sindicaliştilor este faptul că nu sunt bine reprezentaţi printre angajatori şi că e foarte uşor ca angajatorii să se întoarcă împotriva lor. 

cartel alfa 2

Cei prezenti în Piaţa Victoriei au venit din toate judeţele ţării. Protestatarii scandează „Hoţii”, „Jos Guvernul mafiot”, „Jos cu mincinoşii” şi cântă „Deşteaptă-te, române”. Au adus şi bannere cu mesaje precum: „Nu umilinţei salariale. Stop abuzului”, „Nu ne mai umiliţi! Ajunge!”, „Vrem muncă decentă”.

cartel alfa 3

Protestatarii cer comisiilor de muncă din Parlament să schimbe Legea Dialogului Social şi să fie discutată în plen. Termenul limită stabilit de sindicalişti este de 17 octombrie.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Mii de oameni protestează în faţa Guvernului!

  1. Sloganul „NE MANDRIM CU ROMANII!” sa includa si politicienii nostri, aviz amatorilor prezidentiabili!
    http://mcppress.ro/forum/viewtopic.php?pid=9717#p9717

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*