Ultimele Știri

Mii de medici intră în grevă japoneză

medici

Mii de medici din toată ţara intră, de astăzi, în grevă japoneză, nemulţumiţi de cât câştigă. Timp de o săptămână, aceştia vor purta banderole albastre în timpul programului. În grevă vor fi şi medicii din judeţul Cluj.

Sindicaliştii din sănătate sunt nemulţumiţi în primul rând de salarii. Ei cer, mai exact, salariului minim de 1.250 de lei, plata gărzilor în afara orelor de muncă, dar şi a sporurilor în raport cu salariul din 2015 şi nu cu cel din 2009, aşa cum se întâmplă acum. Mai cer totodată condiţii mai bune de muncă, reglementarea timpului de lucru şi rezolvarea problemei lipsei de personal.

Sunt mai multe sindicate din sănătate care intră, de astăzi, în grevă japoneză. Vorbim de Federaţia Sindicală Hipocrat, federaţii membre CNS Cartel Alfa şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România.

Membrii acestor organizaţii sunt nemulţumiţi de modul în care au decurs negocierile recente cu Ministerul Sănătăţii şi spun că greva japoneză este o primă manifestare dintr-o serie de proteste.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*