Mii de imigranți au folosit pașapoarte românești false pentru a intra ilegal în Marea Britanie. Acestea erau vândute la Galați

  • Nicoleta Ungureanu
  • 22 iunie 2016
  • Social

Mii de imigranți din Rusia, Ucraina şi Europa de Est au folosit pașapoarte românești false pentru a intra în Marea Britanie, fiind ajutați de o rețea infracțională.

Banda infracțională încasa 1.000 de lire de sterline pentru furnizarea unui paşaport românesc, care îi permite cumpărătorului să lucreze în orice stat membr UE.

Un jurnalist de la publicația londoneză The Times,  Kateriba Kravtsova, a reușit să intre în contact cu cei care publicau anunțuri cu pașapoarte românești de vânzare. Krastsova s-a întâlnit cu un intermediar al reței, Oleg Grişko, care a prezentat ”afacerea” ca fiind legală, lăudându-se cu miile de pașapoarte pe care le vânduse.

Intermediarul a ajutat-o pe jurnlaistă să ajungă în România, unde s-a întâlni cu creierul operaţiunii, Grigori Volkov, s-a lăudat în faţa jurnalistei că a procesat zece cereri într-o singură dimineaţă. Kratsova a fost apoi dusă la Biroul Teritorial al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie din Galaţi, unde a fost audiată.

“Sub privirile complicilor săi, Grigori Volkov le-a împărţit pachete de documente celor care au plătit să obţină cetăţenie română , ilegal, pentru a-şi îndeplini visul unei vieţi în Marea Britanie, Germania sau Italia”, a scris reporterul britanic.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *