Mihnea Motoc: În ultimii zece ani Mapn a folosit produse Hexi Pharma, produsele fiind scoase acum din uz – VIDEO –

hexipharma

Ministrul Apărării Naţionale Mihnea Motoc a declarat, miercuri, că ministerul a folosit produse Hexi Pharma timp de zece ani, în momentul de faţă produsele fiind scoase din uz, iar în teatrele de operaţii din Afganistan, se folosesc dezinfectanţi împrumutaţi de la partenerii americani.

Ministrul Apărării Naţionale Mihnea Motoc a declarat, miercuri, că aramta a folosit produse Hexi Pharma în ultimii zece ani.

„Produsele au fost scoase din uz, imediat după ce au apărut semnalările, nu s-a pus problema niciun moment ca dezinfectarea să se facă cu spirt cum s-a văzut în unele locuri ci s-a trecut la produse alternative”, a mai spus ministrul Motoc.

Totodată, acesta susţine că în teatrele de operaţii în momentul de faţă se folosec dezinfectanţi de la partenerii americani.

„Mai multe proceduri au fost iniţiate în teatrele de operaţii, asemenea măsuri au fost avute în vedere de comandaţii din Afganistan de pildă unele chiar cu sprijinul partenerului american, de înlocuire foarte rapidă a dezinfectanţilor de acolo”, susţine Motoc.

„Partenerii americani ne-au pus la dispoziţie substanţe dezinfectante cu titlu temporar până ce vom putea reface stocul, fie prin noi achiziţii, fie prin dirijarea produselor spre acele locuri”, a mai declarat ministrul.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *