Ultimele Știri

Mihai Selegean, nominalizat pentru postul de ministru al Justiției, implicat în dosarul creditelor ilegale acordate de BRD. Sunt implicați și Elena Udrea și Remus Truică

Numele lui Mihai Selegean, nominalizat pentru postul de ministru al Justiției în locul Cristinei Guseth, apare în dosarul creditelor ilegale acordate de BRD și a fost la un pas să fie acuzat de ultraj, potrivit profit.ro.

Dosarul implică acordarea a zeci de milioane de euro în mod ilegal. DIICOT l-au citat la audieri, în acest caz, pe Parick Gelin, șeful lui Selegean din BRD, însă Selegean nu l-a lăsat singur pe acesta. Pentru că nu avea procură avocațială pentru a-l reprezenta, acesta a fost la un pas să se aleagă cu dosar penal pentru ultraj, fiindcă nu a vrut să părăsească sediul DIICOT.

Dosarul BRD, în care sunt suspecți, printre alții, Elena Udrea și Remus Truică, a fost recent declinat la DNA. 

Este pentru a doua oară când premierul desemnat Dacian Cioloș retrage o propunere de ministru făcută inițial. Tânărul medic rezident Andrei Baciu a fost schimbat la doar câteva ore după ce a fost propus, imediat după ce în spaţiul public au apărut mai multe fotografii cu el în ţinută sumară. Social-democraţii au ameninţat că nu mai votează Guvernul dacă Dacian Cioloş nu renunţă la nominalizare.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că a discutat cu premierul desemnat înainte de a anunţa public lista oficială a miniştrilor propuşi. Dacian Cioloş i-a prezentat fiecare nume în parte, iar şeful statului susţine că nu i-a impus niciun nume sau vreo schimbare în listă pentru că, „este o listă foarte bună”. Într-un interviu la televiziunea publică, Klaus Iohannis a comentat numele cele mai controversate din guvernul propus de Dacian Cioloş.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*