Ultimele Știri

Mihai Răzvan Ungureanu, noul consilier al lui Klaus Iohannis

Fostul premier și șef al Serviciului de Informații Externe, Mihai Răzvan Ungureanu va ocupa funcția de consilier personal al lui Klaus Iohannis potrivit unor surse politice, aceasta fiind doar o funcție onorifică. 

Potrivit unor surse din rândul foștilor democrat-liberali, obiectivul său este acela de a se afla în apropierea lui Klaus Iohannis, pentru a deveni opțiunea sa pentru postul de premier, atunci când PNL va decide preluarea guvernării. Rețeta a fost aplicată de Vasile Blaga, care a fost numit în fruntea Cancelariei prezidențiale, după ce Băsescu a câștigat alegerile în 2004 și, la scurt timp, a fost numit ministru de Interne.

La sfârşitul lunii noiembrie, Mihai Răzvan Ungureanu declara, la Iaşi, întrebat dacă ar putea prelua şefia Cancelariei prezidenţiale, că nu confirmă, dar nici nu infirmă acest lucru şi că preşedintele ales Klaus Iohannis îşi va prezenta singur echipa.

mru-utc

”Nu confirm, dar nici nu infirm. Preşedintele Klaus Iohannis îşi va prezenta singur echipa. Voi fi aproape de el, indiferent de poziţia mea”, spunea atunci Ungureanu.

Fostul premier l-a însoţit pe preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu Vasile Blaga, în prima vizită privată, în Republica Moldova, după alegerea sa ca şef al statului.

GOLD

Mihai Răzvan Ungureanu a fost hulit de societatea civilă din România, datorită promovării proiectelor susținute de corporațiile Chevron și Gold Corporation. Ex-premierul Mihai Răzvan Ungureanu a aprobat acordurile petroliere de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare încheiate între ANRM şi Chevron, acțiune care a permis explorarea gazelor de șist în România.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*