Ultimele Știri

Mihai Răzvan Ungureanu are șanse mici să fie ales în fruntea SIE

Parlamentarii social democrați au anunțat că vor boicota votul pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de director al Serviciului de Informații Externe. Fostul lider PNL Crin Antonescu a anunțat la rândul său că nu va participa la votul de marţi din Parlament pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE, el precizând că este o decizie personală, pe care nu a discutat-o în partid şi pe care şi-o asumă.

Crin Antonescu spune că ar fi parlamentari PNL care nu ar dori să voteze în favoare numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu în fruntea SIE și ne putem aștepta la surprize în timpul votului. 

Parlamentarii PSD au anunțat prin vocea parlamentarului Florin Iordache că social democrații nu vor intra în sala de plen în timpul votului.

„Din punctul de vedere al PSD, noi nu-l putem vota pe Mihai Răzvan Ungureanu, avem mai multe argumente (…). Pe de o parte, nu a fost o nominalizare transparentă, atât timp cât preşedintele a spus că va avea consultări şi n-au fost aceste consultări în niciun fel, cu nici un partid politic. Pe de altă parte, în legea specială, în legea SIE, se precizează foarte clar că directorul Serviciului de Informaţii Externe trebuie să treacă prin CSAT. Din informaţiile noastre, în ultimul CSAT sau în ultimele şedinţe ale CSAT nu s-a discutat această problemă. În al treilea rând, din punctul nostru de vedere, nu-l putem susţine atât timp cât acum doi ani noi printr-un vot al Parlamentului, prin moţiune de cenzură, am demis Guvernul condus de Răzvan Ungureanu şi am stabilit în acel moment că dumnealui a venit cu două luni înainte tot din zona serviciilor, a condus Guvernul pentru două luni de zile, nu a fost bun să conducă Guvernul şi acum îl repunem la conducerea Serviciului?”, a declarat parlamentarul PSD Florin Iordache.

Singura speranță pentru Mihai Răzvan Ungureanu rămâne premierul interimar Gabriel Oprea care a anunțat inițial că susține propunerea președintelui Klaus Iohanis pentru numirea în funcția de director SIE. Gabriel Oprea a participat, luni, la ședința coaliției de guvernare unde s-a discutat despre boicotarea votului în cazul lui Mihai Răzvan Ungureanu, astfel, ne putem aștepta la un vot împotrivă din partea UNPR.

klaus mruCitește și: Încă o dezamăgire: Iohannis l-a numit director la SIE pe MRU

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*