Ultimele Știri

Mihai Răzvan Ungureanu a devenit noul director al SIE

Senatorul PNL Mihai Răzvan Ungureanu a reușit să obțină funcția de director al Serviciului de Informații Externe, în urma numirii făcute de președintele României Klaus Iohannis. Marți dimineață Mihai Răzvan Ungureanu nu a putut fi audiat la Comisia parlamentară pentru controlul SIE din cauza lipsei cvorumului de şedinţă.

PSD a anunțat că boicotează ședința, însă doi social-democrați au semnat pe lisat de prezență. Ședința a fost condusă de cei doi președinți ai Camerelor, Valeriu Zgonea și Călin Popescu Tăriceanu. În sala de plen s-au prezentat 286 de parlamentari, număr suficient pentru a se asigura cvorumul. Fostul lider PNL Crin Antonescu nu s-a prezentat la votul pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu. În afară de Crin Antonescu încă 10 parlamentari PNL nu și-au înregistrat prezența la ședința de validarea lui Ungureanu la șefia SIE.

„Potrivit prevederilor art. 76, alin. 2 din Constituție și ale art 51, alin.7 din Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, numirea în funcție se hotărăște cu votul majorității deputaților și senatorilor prezenți. Având în vedere faptul că din total de 554 de parlamentari au fost prezenți 289, din care care au votat ‘pentru’ 278, Birourile Permanente au constatat că a fost întrunită majoritatea necesară pentru numirea domnului Mihai-Răzvan Ungureanu în funcția de director al SIE”, se arată în hotărârea Parlamentului, prezentată plenului comun de către senatorul liberal Mario Oprea.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*