Ultimele Știri

Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat de la SIE

Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat din fruntea Serviciului Român de Informații Externe la câteva luni după ce președintele i-a cerut acest lucru. 

Mădălina Dobrovolschi a precizat că demisia lui Mihai Ungureanu a fost înregistrată la Administraţia prezidenţială, iar preşedintele Iohannis va accepta această demisie.

Ruperea relațiilor amiabile dinrtre președintele României și Mihai Răzvan Ungureanu a avut loc în urma acuzațiilor aduse de Laura Codruța Kovesi.

„Serviciul de Informaţii Externe nu a livrat către DNA nicio informaţie cu privire la tranzacţiile pe care inculpaţii le fac peste hotare şi nici legate de faptul că mulţi dintre cei vizaţi îşi mută averile în străinătate pentru a fi scutiţi de confiscări la sfârşitul procedurilor penale.”, acuza Laura Codruța Kovesi la acea dată.

SIE a răspuns atunci printr-un comunicat sec, fapt ce a provocat o ruptură între Cotroceni, SIE și DNA.

SIE NU MONITORIZEAZĂ CETĂȚENII ROMÂNI AFLAȚI ÎN STRĂINĂTATE, această practică fiind una specifică fostei Securități, așa cum nu monitorizează conturile și transferurile bancare, achizițiile imobiliare sau de altă natură efectuate de cetățenii români în străinătate.”

Interimar, conducerea SIE va fi asigurată de Silviu Predoiu, a mai precizat purtătorul de cuvânt al şefului statului.

În 24 iunie 2015, preşedintele Iohannis l-a desemnat pe Ungureanu pentru un nou mandat la conducerea SIE, acesta fiind numit prin votul Parlamentului din 30 iunie 2015.

Mihai Răzvan Ungureanu a mai fost şef al SIE în perioada decembrie 2007 – februarie 2012.

Silviu Predoiu este cunoscut în anul 1958, lucrează în SIE din 1990, iar din anul 2005 este adjunct al directorului SIE. Anterior, Predoiu a lucrat ca geolog la întreprinderea de metale rare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*