Migranții ar putea fi folosiți în traficul de droguri

  • Nicoleta Ungureanu
  • 31 mai 2016
  • Externe
migranti

Migranții ar putea fi folosiți în traficurile de droguri. Comisarul european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, Dimitris Avramopoulos, trage un semnal de alarmă și declară că migranții riscă să fie folosiți în traficurile de droguri

”Migranții și victimele traficului de ființe umane sunt probabil utilizați” în traficul de droguri, a declarat comisarul Avramopoulos, într-o conferință de presă la Lisabona, cu ocazia prezentării raportului anual întocmit de Observatorul European pentru Droguri și Toxicomanie (OEDT), scrie Agerpres.

”Traficul de cocaină este legat de grupări teroriste care operează în conflictul sirian. Acest lucru îl știm. Însă dimensiunile acestei legături nu sunt clare’, a indicat Avramopoulos, precizând că Uniunea Europeană ‘a declarat război traficanților de persoane’, care ‘nu ezită să folosească persoane disperate, prin orice mijloace”.

Raportul anual al OEDT, organizație cu sediul la Lisabona, evidențiază o creștere a consumului de canabis în Europa, o revenire a celui de ecstasy, precum și o dezvoltare a pieței online de vânzare a drogurilor.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *